Loading...

Ζητήστε να σας καλέσουμε

  Υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής σώματος

  Πλαστική χειρουργική σώματος

  Όσο περνούν τα χρόνια, η κοινωνία μας γίνεται ολοένα και λιγότερο ανεκτική στο γήρας. Η νεανική, υγιής εικόνα γυναικών και ανδρών έχει γίνει το βασικό ζητούμενο για την επιτυχία. Σε χώρες, όπως οι Η.Π.Α. και η Ν. Κορέα το νεανικό, φρέσκο πρόσωπο και το εύρωστο, αθλούμενο σώμα, αποτελούν σημαντικό εφόδιο επαγγελματικής ανέλιξης. Το ίδιο όμως φαίνεται ότι ισχύει και σε άλλες χώρες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.  Άνδρες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, επιζητούν την πλαστική χειρουργική για αισθητικούς λόγους. Οι δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις ανδρών είναι η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική, η αναζωογόνηση του προσώπου και η κοιλιοπλαστική.

  Λιποαναρρόφηση και περίγραμμα σώματος

  Το ιδανικό σώμα για τον άνδρα περιγράφεται αθλητικό, με φαρδείς ώμους και στήθος, επίπεδους κοιλιακούς και στενή λεκάνη. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, το σώμα των ανδρών φαίνεται να συσσωρεύει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Άλλα σημεία συσσώρευσης λίπους είναι στα πλευρά (πιασίματα), στο στήθος (γυναικομαστία), καθώς και στα μάγουλα και στο λαιμό. Η απομάκρυνση του λίπους από τα σημεία αυτά δεν είναι πάντα εφικτή με άσκηση και δίαιτα. Για τον λόγο αυτό οι άνδρες καταφεύγουν συχνά στην πλαστική χειρουργική που θα τους δώσει μια ριζική λύση.

  Σε πολλές περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση αποδεικνύεται επαρκής για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης λίπους σε συγκεκριμένες «προβληματικές» περιοχές. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της ανθεκτικότητας και της ελαστικότητας του ανδρικού δέρματος συγκριτικά με το γυναικείο. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου το δέρμα έχει χαλαρώσει και σε περιοχές με περίσσεια λίπους είναι απαραίτητη και η χειρουργική απομάκρυνση δέρματος και ιστού. Παραδοσιακή εκτομή γίνεται πολύ σπάνια πλέον και σε ασθενείς με γυναικομαστία που προκαλείται κυρίως από αδενικό ιστό. Στην περίπτωση γυναικομαστίας από συσσώρευση λίπους η λιποαναρρόφηση, σε συνδυασμό συνήθως με την αφαίρεση αδένα, δίνει πάλι τη λύση.

  Μείωση της περιφέρειας μέσης με κοιλιοπλαστική

  Στους άνδρες που εμφανίζουν περίσσεια λίπους και χαλαρό δέρμα και κοιλιακό τοίχωμα στην κοιλιακή χώρα, επιλέγεται η μέθοδος της κοιλιοπλαστικής. Πρόκειται για μία χειρουργική μέθοδο, κατά την οποία απομακρύνεται το περίσσιο λίπος και δέρμα, αφού έχει αποκατασταθεί το κοιλιακό τοίχωμα και έχει σμιλευθεί η σιλουέτα της μέσης. Κατόπιν αποκαθίσταται το κοιλιακό τοίχωμα και σμιλεύεται η γραμμή της μέσης. Ωστόσο, σε άνδρες με καλή ελαστικότητα δέρματος και μέτρια εναπόθεση λίπους στην κοιλιά, προτιμάται και πάλι η λιποαναρρόφηση, δεδομένου ότι η κοιλιοπλαστική έχει μακρά και αρκετά επίπονη περίοδο αποθεραπείας, για να δώσει όμως εξαιρετικά αποτελέσματα.

  Στην περίπτωση ελλιπούς μυϊκού συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμφυτεύματα που τονίζουν στα κατάλληλα σημεία τους θωρακικούς μύες ή βελτιώνουν το περίγραμμα των κοιλιακών μυών σε υγιείς άνδρες, με ειδικές τεχνικές σμίλευσης όπως η λιπαναρρόφηση 3 διαστάσεων με τη χρήση υπερήχων ή η επιλογή μας της τεχνικής Safe-Lipo.

  Ο προγραμματισμός της επέμβασης

  Η επικοινωνία μεταξύ του ενδιαφερόμενου για πλαστική χειρουργική επέμβαση και του πλαστικού χειρουργού είναι απαραίτητη για τη σωστή προετοιμασία της διαδικασίας επέμβασης, την περίοδο της αποθεραπείας και την έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να θέσει στον γιατρό του όλες τις πιθανές απορίες. Θα πρέπει να είναι απολύτως ειλικρινής για τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει να προβεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση. Να μιλήσει για τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς της εμφάνισής του και τους στόχους του από την επιδιωκόμενη πλαστική επέμβαση.

  Ο γιατρός θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του ατόμου και να διενεργήσει όλες τις απαραίτητες προ-εγχειρητικές εξετάσεις όπως ο προεγχειρητικός έλεγχος του κοιλιακού τοιχώματος για πιθανή παρουσία κήλης. Να λάβει προ-εγχειρητικές φωτογραφίες των σημείων προς διόρθωση και να εξηγήσει τις χειρουργικές μεθόδους που επιλέγει. Θα πρέπει να συζητήσει εκτενώς μαζί με τον αναισθησιολόγο για τον τύπο της αναισθησίας, τους πιθανούς κινδύνους όπως αυτόν της κακής επούλωσης ή της πνευμονικής εμβολής και το αναμενόμενο κόστος. Να διευκολύνει τον ασθενή ως προς τον ασφαλιστικό του φορέα, διότι κάποιες επεμβάσεις εκτός από αισθητικές είναι απαραίτητες για τη λειτουργικότητα του ατόμου και την συνολική του υγεία, ιδιαίτερα όταν έχει επηρεαστεί σημαντικά το κοιλιακό τοίχωμα.

  Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα, είναι να τεθούν από τον γιατρό και να γίνουν απολύτως κατανοητοί από τον ενδιαφερόμενο, οι στόχοι της επέμβασης και το αναμενόμενο, ρεαλιστικό αποτέλεσμα, το οποίο επηρεάζεται από τη γενικότερη υγεία του ατόμου, τον τρόπο της ζωής του, την ηλικία του, καθώς και ορισμένους κληρονομικούς παράγοντες.