Loading...

Ζητήστε να σας καλέσουμε

  Υπηρεσίες ανόρθωσης στήθους

  Ανόρθωση στήθους

  Με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που συντρέχουν στη ζωή μιας γυναίκας, όπως η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, οι αυξομειώσεις βάρους, η ηλικία, η βαρύτητα και η κληρονομικότητα, το γυναικείο στήθος χάνει τη νεανική του όψη, τη σφριγηλότητα και τη δερματική του ελαστικότητα με αποτέλεσμα να χρειάζεται ανόρθωση στήθους.

  Στην ανόρθωση στήθους, γνωστή και ως μαστοπηξία, ο πλαστικός χειρουργός «ανασηκώνει»τους μαστούς, απομακρύνοντας το περίσσιο δέρμα και διορθώνοντας την χαλάρωση στον περιβάλλοντα ιστό. Δίνει έτσι ένα νέο σχήμα στο στήθος και σφριγηλότητα. Μπορούμε επίσης χρησιμοποιώντας μετακίνηση του αδενικού ιστού να βελτιώσουμε την εικόνα του άνω πόλου του μαστού δημιουργώντας μια εικόνα κοντά σ’ εκείνη της αυξητικής μαστού, χωρίς όμως προθέσεις. Πλέον με τη χρήση ειδικών πλεγμάτων μπορούμε και να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα αποφεύγοντας την ανάγκη διορθώσεων μετεγχειρητικά. Στην ανόρθωση μαστών το αναδιαμορφωμένο, νεανικό και ανασηκωμένο στήθος αναζωογονεί την εικόνα του σώματος και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυξητική μαστών με χρήση προθέσεων ή λίπους.

  Οι υποψήφιες για ανόρθωση μαστού

  Ενδεχομένως να είστε ιδανική υποψήφια για ανόρθωση μαστών εάν:

  • Είστε απολύτως υγιείς και διατηρείτε ένα σταθερό βάρος
  • Δεν καπνίζετε ή μπορείτε να μειώσετε ή να διακόψετε το κάπνισμα για 2-3 εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση
  • Νιώθετε άσχημα που το στήθος σας έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του
  • Οι θηλές σας και οι άλω (το σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από τη θηλή) είναι κάτω από την πτυχή των μαστών
  • Το δέρμα των μαστών έχει διαταθεί και οι άλω έχουν μεγαλώσει πολύ
  • Ο ένας μαστός είναι πιο κάτω από τον άλλον (πιθανή και ανισομαστία)

  Πληροφορίες ασφαλείας

  Σε κάθε περίπτωση, η ανόρθωση μαστού είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση που πρέπει να γίνεται, μόνο εάν αποτελεί επιθυμία της ίδιας της γυναίκας. Είναι μια λύση για τη δική της ικανοποίηση και όχι του συντρόφου της ή άλλων προσώπων. Επιπλέον, η γυναίκα που επιθυμεί να προβεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μαστών, θα πρέπει να γνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την επέμβαση και ν’ αποφασίσει εάν αυτοί οι κίνδυνοι ή οι ενδεχόμενες επιπλοκές είναι γι’ αυτήν αποδεκτές. Ανάμεσα στους κινδύνους της επέμβασης αναφέρονται:

  • Αιμορραγία ή δημιουργία αιματώματος
  • Μόλυνση
  • Ελλιπής επούλωση των ουλών
  • Διαφοροποίηση στην αίσθηση των θηλών ή των μαστών, μόνιμη ή προσωρινή
  • Ασυμμετρία των μαστών
  • Λιπώδης νέκρωση
  • Συλλογή υγρού
  • Πιθανή απώλεια μέρους ή όλης της θηλής και της άλω
  • Φλεβική θρόμβωση, καρδιακές και πνευμονικές επιπλοκές
  • Πιθανότητα επαναληπτικής επέμβασης

  Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι θα πρέπει να παρουσιαστούν ενδελεχώς στην ενδιαφερόμενη και να της λυθούν όλες οι απορίες πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

  Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης μαστών

  Τα αποτελέσματα της επέμβασης ανόρθωσης μαστών είναι ορατά αμέσως μετά το χειρουργείο. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα υποχωρεί το μετεγχειρητικό οίδημα και οι γραμμές της τομής θα ξεθωριάζουν, το σχήμα και η θέση των μαστών θα συνεχίζει να αποκαθίσταται. Τα τελικά αποτελέσματα και η ικανοποίηση από την επέμβαση συνήθως έρχονται σε διάστημα κάποιων μηνών μετά την επέμβαση.

  Οι ενδιαφερόμενες για την επέμβαση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ουλές της τομής δεν εξαλείφονται ποτέ πλήρως. Υποχωρούν όμως και ξεθωριάζουν σημαντικά, ενώ τα αποτελέσματα από την επέμβαση διαρκούν επί μακρόν. Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι μαστοί συνεχίζουν ν’ αλλάζουν εξαιτίας της γήρανσης και της βαρύτητας.

  Για να μπορέσει η γυναίκα που έχει προβεί σε ανόρθωση μαστών να διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα καλά αποτελέσματα της επέμβασης, θα πρέπει να μην αυξομειώνει το βάρος της και να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αποθεραπεία είναι σημαντική η προσεκτική τήρηση των οδηγιών του πλαστικού χειρουργού. Επίσης έχουμε πλέον στη διάθεσή μας και πλέγματα από απορροφήσιμα υλικά, που μπορούν να εμφυτευθούν στο μαστό, αυξάνοντας κατά πολύ τη σταθερότητα του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου.

  Η αποθεραπεία της ανόρθωσης μαστών

  Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται επιμελώς προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος επούλωσης και να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Στις οδηγίες, μεταξύ άλλων, μπορεί να περιλαμβάνεται:

  • Ελαστικός επίδεσμος ή ειδικός στηθόδεσμος που να υποστηρίζει τους μαστούς
  • Φαρμακευτική αγωγή από το στόμα ή σε μορφή αλοιφής για την επούλωση και την αποφυγή ενδεχόμενης μόλυνσης
  • Ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της επέμβασης για την αποφυγή τραυματισμών
  • Μετεγχειρητική χρήση ειδικών υλικών για βελτίωση της ποιότητας της τελικής ουλής

  Ανόρθωση στήθους και εγκυμοσύνη

  Η ανόρθωση μαστών είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί μετά την τεκνοποίηση. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στους μαστούς κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού συνήθως επηρεάζουν την εμφάνισή τους και μπορεί να μειώσουν ή και ν’ αντιστρέψουν τα καλά αποτελέσματα από μία επέμβαση ανόρθωσης μαστών. Η αυξομείωση του βάρους από την εγκυμοσύνη μπορούν να επηρεάσουν κατά πολύ την εμφάνιση των μαστών.

  Είναι σημαντικό ν’ αναφέρετε στο χειρουργό σας οποιαδήποτε αλλαγή στους μαστούς σας,  σας προβληματίζει.

  Πολύ σημαντικό: Πριν από χειρουργική επέμβαση αύξησης μαστού είναι απαραίτητος ο έλεγχος των μαστών με ψηλάφηση και μαστογραφία ή/και υπερηχογράφημα.