Loading...

Ζητήστε να σας καλέσουμε

  Υπηρεσίες αυξητικής στήθους

  Αυξητική στήθους

  Η αυξητική στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιεί προθέσεις (σιλικόνη), με στόχο τη βελτίωση της αισθητικής του γυναικείου μαστού. Με την αύξηση του μεγέθους των μαστών ή την αποκατάσταση του όγκου τους, μετά από μείωση βάρους ή εγκυμοσύνης, επιτυγχάνουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

  Η αυξητική μαστών μεγεθύνει και ανορθώνει τους μαστούς, βελτιώνει την εικόνα της γυναίκας, ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή της.

  Οι ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση

  Η απόφαση της αυξητικής μαστών αποτελεί μια εντελώς προσωπική διαδικασία της γυναίκας. Αφορά την ίδια και το πως αισθάνεται με τον εαυτό της.

  Οι ιδανικές υποψήφιες για αυξητική μαστών θα πρέπει:

  • Να είναι υγιείς
  • Οι προσδοκίες τους να είναι ρεαλιστικές
  • Οι μαστοί τους να έχουν αναπτυχθεί πλήρως
  • Να νιώθουν ενόχληση με την αίσθηση ότι οι μαστοί τους είναι πολύ μικροί
  • Να νιώθουν δυσαρέσκεια που τα στήθη τους έχουν χάσει το σχήμα και τον όγκο τους έπειτα από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους ή ακόμη και με τα χρόνια
  • Τα στήθη τους να εμφανίζουν ασυμμετρία
  • Ένα ή και τα δύο τους στήθη να μην έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά ή να μην έχουν το επιθυμητό σχήμα

  Κίνδυνοι και επιπλοκές από την επέμβαση

  Η γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει στην αυξητική στήθους θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένη για τους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές που περιλαμβάνουν:

  • Αιμορραγία
  • Λοίμωξη
  • Αλλαγές στην αίσθηση της θηλής ή του μαστού
  • Κακή επούλωση των ουλών
  • Λανθασμένη τοποθέτηση του εμφυτεύματος
  • Διαρροή ή ρήξη του εμφυτεύματος
  • Δημιουργία ουλώδους ιστού (κάψας) γύρω από το εμφύτευμα
  • Πτυχές του δέρματος στην περιοχή του εμφυτεύματος
  • Επίμονο πόνο
  • Πιθανότητα επαναληπτικού χειρουργείου
  • Αναπλαστικό λέμφωμα (Breast Implant associated Anaplastic Large Cell Lymphoma BIA-ALCL)

  Τα ενθέματα σιλικόνης

  Οι προθέσεις που χρησιμοποιούνται για την αυξητική μαστού δεν είναι σχεδιασμένες για να διαρκούν για όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Η γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει ότι ενδέχεται να χρειασθεί να αντικαταστήσει τις προθέσεις που έχουν τοποθετηθεί. Επιπλέον, θα πρέπει να επισκέπτεται τον πλαστικό χειρουργό μία φορά το χρόνο για να εκτιμά την υγεία των μαστών της και την «αξιοπιστία» των προθέσεων. Με την πάροδο του χρόνου οι μαστοί αλλάζουν φυσιολογικά με την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, το πέρασμα των χρόνων, τις αυξομειώσεις του βάρους, τις ορμονικές διακυμάνσεις και τη βαρύτητα. Εάν η γυναίκα που στο παρελθόν είχε προβεί σε αυξητική στήθους δεν είναι πλέον ευχαριστημένη από την εμφάνιση των μαστών της, μπορεί να αντικαταστήσει τις παλαιότερες προθέσεις με νέες ή να γίνει μια ανόρθωση.

  Αύξηση – Ανόρθωση

  Πολλές φορές απαιτείται ο συνδυασμός μεθόδων με τοποθέτηση προθέσεων αλλά και αφαίρεση δέρματος για καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι η πιo εκτεταμένη αισθητική επέμβαση του μαστού, που αλλάζει πολλές πλευρές του και βελτιώνει το σχήμα του. Χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να επηρεάσει την αγγείωση της θηλής και να οδηγήσει σε απώλειά της. Συνδυάζει όμως την αλλαγή μεγέθους, μαζί με ανορθωμένο και αισθητικά πολύ καλύτερο σχήμα μαστού. Εδώ είναι συχνή η πιθανότητα (περίπου 15%), να απαιτηθεί κάποια μικρή διόρθωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

  Η ασφάλεια των προθέσεων

  Οι προθέσεις σιλικόνης γενικά δεν αποτελούν  κίνδυνο για την υγεία των μαστών. Πολυετείς επιστημονικές μελέτες ανεξάρτητων ερευνητικών φορέων –ομάδων δεν έχουν εντοπίσει κανένα συσχετισμό μεταξύ των προθέσεων μαστού και της εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων ή άλλων συστηματικών νόσων. Τελευταία περιγράφεται ένα λέμφωμα μαστού που όμως είναι πάρα πολύ σπάνιο (Αναπλαστικό λέμφωμα (Breast Implant associated Anaplastic Large Cell Lymphoma BIA-ALCL). Η γυναίκα θα πρέπει να ενημερωθεί για ότι γνωρίζουμε σχετικά, παρά το ότι η οντότητα αυτή είναι σπάνια, πριν προβεί σε κάποια επέμβαση.

  Τα αποτελέσματα της επέμβασης

  Τα αποτελέσματα της αισθητικής επέμβασης αυξητικής μαστών, είναι αμέσως ορατά. Με την πάροδο του χρόνου και το τέλος της αποθεραπείας, το οίδημα υποχωρεί, οι ουλές γίνονται συνήθως πιo αχνές και οι μαστοί αποκτούν την τελική τους όψη. Για να ολοκληρωθεί σωστά η αποθεραπεία και να επιτευχθούν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από την επέμβαση, η γυναίκα θα πρέπει να ακολουθήσει σχολαστικά τις οδηγίες του χειρουργού της και να είναι συνεπής στα ραντεβού της για επανέλεγχο και κλινική εξέταση. Στις μετεγχειρητικές οδηγίες περιλαμβάνονται η εφαρμογή ειδικού ελαστικού επιδέσμου ή υποστηρικτικού στηθόδεσμου και η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

  Πολύ σημαντικό: Πριν από χειρουργική επέμβαση αύξησης μαστού είναι απαραίτητος ο έλεγχος των μαστών με ψηλάφηση και μαστογραφία ή/και υπερηχογράφημα μαστών.