Loading...

Ζητήστε να σας καλέσουμε

  Υπηρεσίες φωτοανάπλασης με laser

  Φωτοανάπλαση με laser

  Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, παρουσιάζει χαλάρωση, εμφανίζονται ρυτίδες και αλλοιώνεται το χρώμα του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, τις ορμονικές μεταβολές, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα αλλά και στην ελλιπή ή λανθασμένη περιποίηση του. Η γήρανση του δέρματος γίνεται σταδιακά αντιληπτή στο πρόσωπο, στα χέρια, στο λαιμό και στο ντεκολτέ και ξεκινά από την ηλικία περίπου των 28 ετών, όπου οι άμυνες του οργανισμού και η παραγωγή του κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται.  Η ενυδάτωση και ο καθαρισμός του δέρματος, βοηθούν έως ένα βαθμό, στην αναχαίτιση των σημαδιών της γήρανσης. Βασικός είναι και ο ρόλος των θεραπειών αντιγήρανσης. Σήμερα, με την χρήση νέων μεθόδων, έχουμε τη δυνατότητα να “ενεργοποιήσουμε” το μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος.

  Η φωτοανάπλαση του δέρματος με τη χρήση laser μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες του προσώπου, τις ουλές και τα ψεγάδια, ενώ οι νέες τεχνικές Laser, προσφέρουν στον πλαστικό χειρουργό άριστο έλεγχο στην ανάπλαση του δέρματος, με εξαιρετική ακρίβεια και μάλιστα σε πολύ ευαίσθητες περιοχές του δέρματος. Το laser μπορεί να βελτιώσει σημάδια του προσώπου, όπως: λεπτές γραμμές ή ρυτίδες γύρω ή κάτω από τα μάτια, το μέτωπο ή το στόμα. Βοηθάει στις ουλές από ακμή ή ανεμοβλογιά και στο δέρμα μετά από  θεραπεία Facelift (ανόρθωση προσώπου), για την επίτευξη πλήρους αποκατάστασης . Τέλος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε γερασμένο ή κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο, δυσχρωμίες και δερματικά σημάδια.

  Τι είναι η φωτοανάπλαση με laser;

  Το laser δεν είναι τίποτε άλλο από τη χρήση δέσμης φωτός. Στην φωτοανάπλαση με laser ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί το laser για να κατευθύνει μικρές, συμπυκνωμένες δέσμες παλλόμενου φωτός, σε μη φυσιολογικά σημεία του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται το κατεστραμμένο δέρμα, ένα στρώμα τη φορά, με εξαιρετική ακρίβεια.

  Το laser που χρησιμοποιείται στην ανάπλαση, απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, και στη συνέχεια διεγείρει τη διαδικασία ανάπτυξης νέων ινών κολλαγόνου στην αμέσως επόμενη στοιβάδα, το χόριο. Μόλις η περιοχή επουλωθεί πλήρως, το νέο δέρμα είναι πολύ πιο μαλακό, σφριγηλό, με λιγότερες δυσχρωμίες αλλά και περισσότερο κολλαγόνο.

   

  Αποτελέσματα με laser ανάπλασης προσώπου

  Το laser μπορεί να μην είναι καλή επιλογή σε άτομα που έχουν:

  • Ενεργή ακμή
  • Πολύ σκούρο δέρμα (το σκούρο δέρμα κινδυνεύει από υπέρχρωση γι’ αυτό και εφαρμόζεται λευκαντική αγωγή
  • Βαθιές ρυτίδες
  • Χαλαρό δέρμα ή δέρμα που περισσεύει
  • Ιστορικό δερματοπαθειών ή υπερτροφικών ουλών
  • Ιστορικό απλού έρπητα στο πρόσωπο (απαιτείται ειδική αντιερπητική αγωγή προληπτικά σε κάθε τέτοια περίπτωση)

  Μετά τη θεραπεία φωτοανάπλασης με laser

  Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία με laser, ο πλαστικός χειρουργός θα εφαρμόσει ειδικές προστατευτικές γάζες στην περιοχή για να προστατεύσει τους θεραπευμένους ιστούς ή ειδικές αλοιφές. Οι αλλαγές των γαζών και η εφαρμογή τοπικής φαρμακευτικής αγωγής θα χρειαστούν για την επιτάχυνση της επούλωσης.

  Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει αγωγή προετοιμασίας πριν τη θεραπεία, καθώς και αγωγή μετά τη θεραπεία, όπως  να πλένετε την περιοχή δύο με πέντε φορές με το ειδικό υγρό που θα σας συστήσει.

  Μόλις η περιοχή επουλωθεί πλήρως, θα πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά αντηλιακή προστασία. Το είδος της προστασίας θα το συστήσει ο γιατρός σας, προκειμένου να προστατευτείτε από την επίδραση του ήλιου.

  Είναι επίσης πιθανόν να πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά άφθονο ενυδατικό προϊόν.

  Η περιοχή που έχει θεραπευθεί με laser αναμένεται να ξεφλουδίσει σε βαθμό ανάλογο με την ενέργεια της ακτινοβολίας ή τον αριθμό των περασμάτων. Αμέσως μετά, το ανανεωμένο δέρμα θα έχει ροζ όψη, η οποία όμως θα ανοίξει χρωματικά σε διάστημα δύο έως τριών μηνών, αλλά θα επιμείνει ίσως περισσότερο σε άτομα με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά.

  Συμβουλές για γρηγορότερη επούλωση:

  • Κοιμηθείτε τη νύχτα με λίγο ανασηκωμένο μαξιλάρι
  • Χρησιμοποιείστε κρύες κομπρέσες με χαμομήλι
  • Χρησιμοποιείστε παγοκύστη κατά τη διάρκεια της πρώτης ή και της δεύτερης μέρας για να απομακρύνετε το οίδημα και τη δυσφορία
  • Σταματήστε το κάπνισμα. Ο καπνός δυσχεραίνει και περιπλέκει τη διαδικασία επούλωσης και ανάπλασης του δέρματος
  • Με την αποθεραπεία της περιοχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό μέικ απ. Δοκιμάστε ένα μέικ απ με βάση το πράσινο (ιδιαίτερα εάν το δέρμα ροδίζει) και μη λιπαρό
  • Απαραίτητη η αντιηλιακή προστασία πριν αλλά και μετά τη θεραπεία