Loading...

Ζητήστε να σας καλέσουμε

  Υπηρεσίες λιποαναρρόφησης στις γάμπες

  Λιποαναρρόφηση στις γάμπες

  Η λιποαναρρόφηση στις γάμπες όπως και σε άλλα μέρη του σώματος, απομακρύνει το περιττό λίπος, και βελτιώνει περίγραμμα και διαστάσεις. Η τεχνική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής (κοιλιοπλαστική, αισθητικές επεμβάσεις στο μαστό κ.τ.λ.)

  Τι δεν κάνει η λιποαναρρόφηση

  Η λιποαναρρόφηση δεν είναι θεραπεία για την παχυσαρκία και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Αποτελεί θεραπεία όμως, για την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση του δέρματος. Για να γίνει αυτό εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

  Λιπογλυπτική και λιποαναρρόφηση στις γάμπες

  Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια των γυναικών προκαλούνται από τη συσσώρευση τοπικού λίπους, το οποίο αλλοιώνει το σχήμα, τη συμμετρία και τη γενική εικόνα τους.

  Οι σύγχρονες μέθοδοι της πλαστικής χειρουργικής δημιουργούν λεπτά, καλοσχηματισμένα πόδια – μηρούς, γόνατα ή/και γάμπες με μία επέμβαση.

  Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική, αποτελούν πλέον καθιερωμένες μεθόδους βελτίωσης της εικόνας των ποδιών. Η λιπογλυπτική στη γάμπα μπορεί να αναδείξει την καμπυλότητά της και την ιδιαίτερα ελκυστική περιοχή γύρω και πάνω από τους αστραγάλους. Επίσης μπορεί να τονίσει την καμπυλότητα της με μεταφορά λίπους, αποφεύγοντας έτσι και τη χρήση προθέσεων.

  Πριν το χειρουργείο

  Για τη σωστή προετοιμασία, ο γιατρός και η ενδιαφερόμενη θα πρέπει να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επέμβασης, τους κινδύνους και το αναμενόμενο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Κατά την ιατρική εξέταση θα εξεταστεί πλήρως το αρτηριακό και φλεβικό δίκτυο των κάτω άκρων, θα διερευνηθεί το ιστορικό πιθανών κιρσών ή θρομβώσεων, και εφόσον δεν υπάρχει αντένδειξη, προγραμματίζεται το χειρουργείο.

  Στην περίπτωση όπου ο γιατρός εντοπίσει κάποιον ανασταλτικό παράγοντα, θα πρέπει να ακολουθήσει εκτίμηση του φλεβικού κυρίως δικτύου, με εξέταση Triplex και την σύμφωνη γνώμη αγγειοχειρουργού.

  Οι μέθοδοι

  Τόσο η λιποαναρρόφηση όσο και η λιπογλυπτική αποτελούν και οι δύο χειρουργικές τεχνικές αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα.

  Στη λιποαναρρόφηση η αφαίρεση πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών λεπτών σωλήνων και αρνητικής πίεσης.

  Στη λιπογλυπτική, το λίπος μεταφέρεται μετά από κατάλληλη κατεργασία για να διαμορφώσει άλλες περιοχές ή πολύ συχνά να διορθώσει ελλείμματα ή να αποκαταστήσει ασυμμετρίες ή ανωμαλίες τύπου κυτταρίτιδας.

  Στο χειρουργείο

  Ο χειρουργός πριν το χειρουργείο, σχεδιάζει προσεκτικά τις περιοχές του ποδιού στις οποίες θα γίνει η επέμβαση. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου τέσσερις ώρες εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε όλο το κάτω άκρο (μηροί, γόνατα, γάμπες). Αν η περιοχή αφορά μόνο τις γάμπες τότε η διάρκειά της περιορίζεται στις δύο ώρες. Μετά το τέλος της επέμβασης, τοποθετείται ειδικός κορσές που καλύπτει την περιοχή από τα δάκτυλα των ποδιών έως τη μέση. Τοποθετούνται επίσης και κάλτσες κατά της φλεβίτιδας.

  Στη χειρουργημένη περιοχή, ενδέχεται να ρέει μικρή ποσότητα υγρού από τομές μικρότερες από μισό εκατοστό τις πρώτες μέρες . Οι τομές αυτές μένουν μόνο για λίγες ημέρες, ενώ η ασθενής συνήθως το βράδυ του χειρουργείου επιστρέφει στο σπίτι της.

  Μετά την επέμβαση

  Μετά την επέμβαση η χειρουργημένη περιοχή παρουσιάζει οίδημα, το οποίο παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, την αποφυγή δηλαδή του οιδήματος και τη σημαντική μείωση του πόνου, είναι απαραίτητη η εφαρμογή του κορσέ αλλά και η αποφυγή της ορθοστασίας, ενώ αντίθετα επιθυμούμε το περπάτημα. Η χειρουργημένη ασθενής θα υπομείνει για τουλάχιστον 4 με 5 εβδομάδες την κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι τα πόδια είναι μία περιοχή του σώματος από την οποία υποχωρεί το πρήξιμο με σχετική δυσκολία, λόγω της όρθιας στάσης.

  Οι ουλές από την επέμβαση είναι αμυδρές, καθώς τοποθετούνται στις φυσικές στις φυσικές πτυχές του δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί 2 με 3 μήνες για να διαφανεί, το οποίο όμως τελικά δικαιώνει την απόφαση της γυναίκας.

  Επιπλοκές

  Σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ενδέχεται να υπάρξει κάποια, έστω και μικρή, επιπλοκή. Ωστόσο, οι κίνδυνοι περιορίζονται σημαντικά εάν η επέμβαση γίνει από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με εξειδίκευση στην λιποαναρρόφηση.

  Οι βασικές επιπλοκές που υπάρχουν σε κάθε επέμβαση είναι αυτές της αιμορραγίας ή και της λοίμωξης. Στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης αλλά και κάθε μακρόχρονου χειρουργείου, μία άλλη σημαντική επιπλοκή είναι αυτή της φλεβικής θρόμβωσης, η οποία προκαλείται από τη «στάση» του αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Ωστόσο, οι επιπλοκές αυτές μπορούν να περιοριστούν πολύ σημαντικά σε τέτοιας φύσης επεμβάσεις, ενώ χρειάζεται συνεχής προσοχή και χρήση αντιπηκτικών. Πιο συχνές είναι οι ασυμμετρίες που μπορεί να απαιτήσουν κάποια διόρθωση στο μέλλον. Και αυτές περιορίζονται πολύ σημαντικά με την επιμελή χρήση ορθής τεχνικής και λεπτών ρυγχών για τη διενέργεια της λιπαναρρόφησης.

  Για μόνιμο αποτέλεσμα

  Μετά την ολοκλήρωση της αποθεραπείας, η διατήρηση της εικόνας που έχει επιτύχει με το χειρουργείο, επαφίεται στα χέρια της γυναίκας. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να διατηρεί το σωματικό της βάρος μέσα από τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ειδικά τον πρώτο καιρό, να γίνεται σωστό μασάζ στις χειρουργημένες περιοχές. Το σωστό μασάζ είναι απαραίτητο σε όλες τις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης, κρίνεται όμως ακόμη πιο απαραίτητο στη λιποαναρρόφηση στις γάμπες. Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος είναι επιβεβλημένο να τονίζεται στις γυναίκες. Η επιμελής εφαρμογή μασάζ με μία καλή ενυδατική κρέμα επιτυγχάνει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με απουσία μικροανωμαλιών. Όσο περισσότερο συνεπής είναι η γυναίκα, τόσο ταχύτερα θα υποχωρήσει το οίδημα και η ασθενής θα επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.